Ball de plaça

19/09/2018 GUIA D'ACTIVITATS 2018 - 2019 GUIA D'ACTIVITATS 2018 - 2019 Ja tenim la proposta d'activitats per aquest nou curs, la podeu trobar en paper a Secretaria o bé la podeu consultar en link adjunt

10/12/2017 BALL DE PLAÇA 2018 BALL DE PLAÇA 2018 Ja hem de començar a posar-nos en forma, la setmana del 8 de gener s'iniciarà oficialment la temporada del Ball de Plaça 2018.

Si has ballat, si t'agrada ballar o t'agradaria participar per primera vegada en una de les tradicions més arrelades del nostre poble, anima't, vine i apuntat.

El dilluns 8 de gener, en el Salonet, es faran les reunions de mares i pares amb les mestres de cada colla per poder iniciar els assajos.
Les reunions queden amb el següent ordre:
a les 17:30:  P3, P4 i P5
a les 18:00:  1r i 2n
a les 18:30: 3r i 4t
a les 19:00: 5e, 6e i 1r ESO

A partir de 2n d'ESO cal passar per secretaria i omplir el full amb les vostres dades i les mestres ja us convocaran.

18/08/2017 Obertes les inscripcions Obertes les inscripcions Ja tenim obert el període d'inscripcions.
Podeu passar per secretaria de dilluns a divendres de 18 a 21 h
Per anar avançant feina, si voleu, us podeu descarregar l'imprès per donar-vos d'alta i així ja el podeu portar amb totes les dades, sobretot amb lletra clara i no us deixeu cap dada per posar.

3/06/2017 Trobada de Colles del Ball de Gitanes a Montserrar Trobada de Colles del Ball de Gitanes a Montserrar El passat 28 de maig 4 colles del Ball de plaça de Sentmenat, varen representar a la nostra vila a Montserrat a la trobada anual de Colles del Vallès. Enguany a més de la Tradicional Ballada per Sant Jordi, i de la Trobada a Montserrat, també han ballat a Parets del Vallès i a final de juliol ho faran a Perpinyà amb la celebració com Ciutat Gitanera i dins de la I Mostra de Cultura Popular Catalana que se celebrarà en aquesta ciutat francesa.
Un curs amb molta activitat gitanera per part de les nostres colles.

14/01/2017 BALL DE PLAÇA 2017 BALL DE PLAÇA 2017 Un any més, amb el nou any s'inicia la temporada del Ball de Plaça.

Una tradició que a Sentmenat s'inicia en el segle XIX, tot i que ha patit algunes interrupcions i s'han fet canvis i modificacions ha arribat fins avui com un acte popular arrelat a la nostra vila.

Enguany, sota la iniciativa de l'Esbart Català de Dansaires i amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, El Ball de plaça de Sentmenat, juntament amb totes les Colles de l'Agrupació de Ball de Gitanes del Vallès, formem part de l'Inventari de Danses Vives de Catalunya.

Fem-lo més viu que mai i participa en alguna de les colles des de 3 anys fins a la de casats i el Diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, fem Balla tota la plaça.

3/04/2016 Ball de Plaça 2016 Ball de Plaça 2016 Un any mes, i ja en fa molts ... Molts, arriba el Ball de Plaça de Sentmenat. La diada més popular i festiva de la vila de Sentmenat. 

Petits i Grans ... o millor dit Petits i Joves d'esperit ballaran al ritme de la Cobla Sabadell, la tia coixa, la jota, el peret de Caldes ...

Doncs ja sabeu, us esperem el pròxim diumenge 24 d'abril a les 17:00h. al pavelló Tèxtil Besos i si fa sol a la PLAÇA DE LA VILA ... ho diem així per no cridar al mat temps


*fotografia: Ball de Plaça a la Plaça de Dalt, autor Vicenç Ramoneda

10/01/2016 Comencen els preparatius del Ball de Plaça 2016 Comencen els preparatius del Ball de Plaça 2016 Dilluns 11 es comencen les reunions amb les famílies per poder iniciar els assajos del Ball de Plaça.

Tenim data de celebració, que com ja és tradició serà el primer diumenge després de Sant Jordi, és a dir el 24 d'abril.

Si encara no esteu inscrits, a què espereu!, veniu a participar de l'acte de cultura popular i tradicional més important del nostre poble.

31/05/2015 Trobada de Ball de Gitanes del Vallès a Montserrat Trobada de Ball de Gitanes del Vallès a Montserrat Un any mes una colla del Ball de Plaça ha participat representant a Sentmenat a la Trobada de Ball de Gitanes del Vallès24/05/2015 Ball de Plaça Ball de Plaça Un any més, el passat més d'abril es va celebrar el tradicional Ball de Plaça de Sentmenat, enguany amb un petit augment de parelles respecta l'any passat.

Varem gaudir d'una bona tarda, tot i la pluja que va complicar la feina de la Brigada Municipal, això si,  gracies a la seva col·laboració i compromís en pocs minuts es va canviar d'ubicació, poden començar quasi puntuals en el Pavelló Textil Besos.  

Encara que es evident, no volem deixar de fer menció a totes les persones que han col·laborat amb que un any més, el Ball de Plaça fos una realitat i un èxit participatiu, com per exemple a les i els mestres que han amb paciència i esforç han portat tots els assajos, els balladors i balladors, voluntaris/es de El Coro, la Brigada i Tècnics de l'Ajuntament, i com no els nostres comerciants A LA VINYA, BACCHUS, CAL CAMILO, CAL MIQUEL, CAL VIVET, CASA ANGELINA, CASA MASTRONS, EL TALL PETIT, ENTREDOLÇ, LA FRUITERIA, PAPERERIA MABI, REGALS CRISTINA, REGALS MAITE, SASTRERIA VERDAGUER, VISTA ÒPTICA i  que gracies amb ells varem fer dues fantàstiques paneres ... Moltes Gracies a tothom!!  

Ara ja només ens queda esperar un any per tornar-ne a gaudir

1/12/2014 Ball de Plaça 2015 Ball de Plaça 2015 Obert el període d'inscripcions
1 | 2 Següent 
Societat Coral Obrera ''La Glòria Sentmenatenca''
Pg. Anselm Clavé 46-48
08181 Sentmenat
T. 93 715 13 45
info@elcorosentmenat.org